Huszonöt éve szentelték áldozópappá Szemenyei Pétert,...

... Füzérradvány és térsége római katolikus egyházközségeinek plébánosát. E jeles évforduló alkalmából hálaadó szentmisét, ezüstmisét mutatott be a füzérradványi templomban. Péter atya a 3993.hu-nak mesélt az elmúlt évekről, és arról, mik a tervei a jövőre nézve.

 

Az elmúlt két és fél évtizedben lelkipásztori örömök és nehézségek egyaránt érték őt, de Istenbe vetett hite és elkötelezettsége a hívek iránt mindig töretlen volt.

"Szülővárosomban, a szendrői templomban szentelt pappá 25 évvel ezelőtt, 1996. július 6-án Seregély István egri érsek. Azóta az Egri Főegyházmegye sok plébániáján teljesítettem, kezdetben káplánként, majd plébánosként, szolgálatot. 2019-ben érkeztem Füzérradványba. Fontos évforduló ez a mostani, hálával fordulok az Úrhoz, hogy megérhettem. Ezidő alatt nagyon sok gyermeket és fiatalt részesítettem a keresztség szentségében, áldottam meg a házaspárokat, és sokakat kísértem el az utolsó útjukra is. Az elmúlt időszakban, a járványhelyzet idején online szentmiséket is tartottam. Nem gondoltam volna, hogy valaha sor kerül ilyesmire. Most pedig örömmel várom vissza a híveket a templomba, hiszen nekik és nekem is hiányoztak a személyes, közös alkalmak. Reméljük, hogy lassan mindenki visszatér Isten házába" – magyarázta Péter atya, aki a jövőbeli terveiről is beszélt.

"Eltelt 25 év a maga szépségeivel és olykor nehézségeivel, de csak előre tekintünk: megyünk tovább együtt az úton! Célom, Szent Pál apostol szavaival, hogy "a jó harcot megharcoljam".

Ki tudja hova sodor az élet, meddig maradok Radványban, de bárhová is kerül az ember, a legfőbb célom továbbra is egy: mindenhol szeretnék a hívek szolgálatára lenni" - tette hozzá Szemenyei Péter füzérradványi plébános.