Így nyitunk mi!

Úgy tűnik, hogy a végéhez közeledik a hónapok óta tartó bezártság, így a környék sok látványossága rövidesen újra élettel telik majd meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút péntek reggel. Közölte, jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Addig is lássuk, mi a helyzet jelenleg Füzérradványban és a környéken. 

A Károlyi-kastély jelenleg zárva tart, a kert azonban korlátozás nélkül látogatható. A parktúrák egyelőre szünetelnek, a korlátozások után várhatóan ezek is újraindulnak. A kastély megnyitásának várható időpontja 2021 második fele, tudtuk meg a létesítmény fenntartó NÖF-től.

A kisvasút májusig csak hétvégén, naponta három alkalommal közlekedik, jövő hónaptól azonban rendes menetrend szerint, hétköznapokon is utazhatunk vele. Jelenleg a korlátozások feloldásáig 50%-os kihasználtsággal, kocsinként maximum 15 fővel közlekedik, 6 év felettieknek a maszk használata természetesen itt is kötelező. A kisvasút fenntartója, az Északerdő Zrt. a honlapján folyamatosan tájékoztatja az új információkról az érdeklődőket.

A szomszédos Füzér is készül a nyitásra, Füzér Vára a korlátozások feloldása után azonnal várja a látogatókat, idegenvezetéssel és interaktív programokkal, de a település addig is tartogat programokat.

A Fehérlófia tematikus játszótér jelenleg is folyamatosan látogatható.

A hétvégén ugyan még biztosan nem, de jövő héttől úgy tűnik, a helyi szálláshelyek is megnyithatják kapuikat.

A Korona panzió új wellness részleggel, infraszaunával, sóterápias egységgel, gőzkabinnal, finn szaunával és fedett medencével készül a régi és új vendégeik fogadására, árulta el Turcsányi Veronika, a Korona panzió tulajdonosa.

A szezonban debütál Füzérradvány vadonatúj szálláshelye, a Main Road Seven. Egy Budapestről hazaköltözött fiatal házaspár varázsolt gyönyőrű ékszerdobozt egy öreg parasztházból. A nyolc fő befogadására alkalmas vendégházban autentikus falusi környezetben várják a látogatókat, a mai kornak megfelelő technikai felszereltség mellett, mondta el Czók Bernadett, a Fő út 7. szám alatt található vendégház tulajdonosa.