Tolmácsoljuk a füzérradványi gyerekek álmát

Nagyot álmodtak Füzérradvány legkisebbjei: saját játszóhelyet szeretnének. Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy hinta vagy egy csúszda elérhetetlen vágy sok gyerek számára, pedig sajnos akadnak szép számmal, akiknek annak tűnik. Most eljött az idő, hogy legalább néhány kicsi álmát valóra váltsuk! 

Különleges kezdeményezés indult nemrég Füzérradványban. A Polgárőr egyesület összefogásában gyűjtést szerveznek, hogy a helyi gyerekek számára a faluban, egy védett területen, kisebb játszóhelyet kialakíthassanak ki. A falu ugyan nemrégiben pályázaton nyert forrásokat játszótér kialakításához, amelynek munkálatai hamarosan meg is kezdődnek a Károlyi-Kastély mellett, sok kisgyerek körülményei azonban nem teszik lehetővé azt, hogy oda eljárhassanak napi szinten. 

"Egy picike játszóhelyet szeretnénk kialakítani a gyerekek közvetlen közelében, egy számukra is elérhető, nyugodt, biztonságos részen. Ehhez játszótéri hintára és csúszdára lenne szükségünk, ami megfelel a szabványoknak. A gyermekek otthoni körülményei nem teszik lehetővé az ilyen fajta játékot, nincsenek meg hozzá a megfelelő eszközök. A fejlődésük, társas kapcsolataik jó irányú fejlődéséhez szükségük van az önfeledt játékra, a szabadban való mozgásra. Ezek a gyerekek is szeretnének délutánonként együtt játszani, de jelenleg nincs rá lehetőségük"- mondta el Kassai Katalin képviselő, akinek szívügye a játszóhely kialakítása. 

A kezdeményezést a Füzérradványi Polgárőr egyesület fogja össze, szerencsére már több helyi vállalkozó is az ügy mellé állt már, azonban az összeg nagyobb része még hiányzik. 

Aki szeretne segíteni a füzérradványi gyerekek álmának teljesítésében, az alábbi számlaszámra adakozhat: 

  • Füzérradványi Polgárőr Egyesület 
  • 3993 Füzérradvány, Táncsics Mihály utca 19. 
  • Bszsz.:Takarékbank 54600322-11022190 Füzérradványi Polgárőr Egyesület